mandag 16. september 2013

Indian Summer

För ett par helger sedan hade vi inga planer, och tog dagen lite som den kom, vilket resulterade att vi för en gångs skull levde upp till uttrycket "turist i egen by". Vi åkte båt, badade, solade, picnicade och åkte buss, vandrade och upptäckte nya platser där vi minst anade det. Det är så mycket extra tjusigt när man inte planerar vart man skall, och när klockan inte bestämmer hur länge man kan stanna till. Vi bor i en så otroligt vacker och inspirerande by. OSLO! Jag hittar hela tiden små nya smultronställen. Nya för mig och gamla för andra kanske, och gamla för mig, som jag ständigt återkommer till. Sukkerbiten, Oslofjordens ö-värld, Kolonihagene, Parsellhagene, bakgårdar och små smug med underbara små hagefläckar här och där. Det kan möjligtvis vara så att jag är lite extra nostalgisk över min tid i Oslo, nu när den är på väg att rinna ut. Vi har nämligen gått och blivit radhusägare i en annan kommun! Närheten till Oslo finns där, och jag jobbar fortfarande med min bas i Oslo, men det är ändå med sorg i hjärtat jag i löpet av vintern packar flyttlasset.

Älskade Hovedöya, bara en ruterbiljett bort. 


Oslo S, alltid med unika små vardagshändelser.


Sola på Sörengabryggan, med underbara Barcode i Björvika i bakgrunden.


Bästa lekplatsen, i en bakgård på Alexander Kiellands plass. För oss som tycker det blir lite väl överbefolkat i Frognerparken.....


Vår närmsta granne, Nordre gravlund. Här i ambivalent vädermix, strålande sol, dimma och hagel som låg kvar en hel dag i Augusti. 


Lycka i Bjölsenparken.


Konst kan sitta på en postkasse. 

WebRep
currentVote
noRating
noWeight

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar