tirsdag 1. november 2016

Kulturkrock.

Jag får inte ihop tiden till den mängd kultur jag egentligen vill konsumera. Inte i närheten en gång. Inte ens i det lilla. Som att se en hel film. Vilket så klart är helt ok eller åtminstonde förklarligt när man lever småbarnsliv i förorten. Den tiden kommer väl tillbaka antar jag. I pensionsåldern. Men det betyder inte att jag saknar det mindre. Bio. Teater. Läsa en bok i lugn och ro. Långsamt spankulerande på konstutställningar utan att vara livrädd för att de små trollen förstör ett verk till ett par-tre hundra tusen. 

För någon vecka sedan klarade jag ändå att klämma in en dansföreställning helt spontant, efter att ha fått biljetter av en vän som spelar cello i Det Norske Operaorkesteret.
 Tack för det, Erlend! 

Jag blev helt såld på uppsättningen koreograferad av stjärnparet Sol León och Paul Lightfoot från Nederlands Dans Theater. Så uppslukad att jag var tvungen att ta med migen av mina bästa vänner och se den en gång till! Helt makalös koreografi, scenografi nästan bara bestående av ljus och skuggor, dansare i världsklass, allt i ett operahus av internationell dignitet. Jag gick därifrån i ett lyckorus, direkt hem och letade upp all musik i spotify. 

Just denna uppsättningen var en slags "best of León & Lightfoot", vilket innebar 3 stycken de har satt upp förut, den ena så lång tillbaka som 1997. Och det var min favorit. 

En rekommendation alltså. Se något av detta fantastiska par någon gång i livet, om du får möjlighet. Du kommer att bli blown away!!!Bilder lånade från Nederlands Dans Theater, Aftenposten och Det Norske Opera.
1 kommentar: